Malzemeler
2 tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeteri kadar tuz.
HAZIRLANIŞI;
Tavuk budunu uygun bir kapta haşladıktan sonra etlerini didikleyip parçalayıp. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. Bir kaseye unu koyup üzerine 1 çay bardağı ılık su ve biraz tuz ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Uygun bir tencerede yağ ile salçayı orta ateşte kavurun. İçerisine kırmızı biberi atıp 4 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. (Şayet tavuk suyu az gelirse su ilave edilebilir) Kaynayınca hazırlanan cıvık hamurdan çay kaşığı ile alarak üzerine dökün. Bir yandan karıştırıp diğer yandan da cıvık hamurdan ilave etmeye devam edin. Daha sonra nohut ve didiklediğimiz tavuk etlerini de ekledikten sonra biraz tuz ekip, 5-10 dakika daha kaynatın. Pişerken eğer suyu azalmışsa kaynar su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder