“Antalya’da eski sanayi bölgesinde karşınıza hiç beklenmedik bir lezzet sarayı çıkıveriyor. Özdoyum adlı lokanta, geleneksel tahinli piyaz, şiş köfte ve köpüklü ayranıyla akıl almaz tadlar sunuyor size. Üstelik tertemiz ve makul fiyatlı.”
Bu sözler ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ye ait.
Özdoyum, yıllardır artık bir Antalya klasiği haline gelen; geleneksel tahinli piyaz, şiş köfte ve kabak tatlısından oluşan mönüsüyle lezzet tutkunlarının önemli adreslerinden biri.
Kuruluş hikayesi;
Özdoyum, 1974 yılında Antalya’nın Şarampol Caddesi’nde Dursun Keskin ve amcasının oğlu Nuri Erdoğan tarafından kuruldu. 1974-1983 yılları arasında Melli Çarşısı’nda, 1990′a kadar da Antalya Sanayi Sitesi’nde hizmet verdi.
2000′de çağın gerekleri doğrultusunda Sanayi Sitesi’ndeki 6 katlı, donanım ve tefrişi ile inşa edilen merkez binasına taşındı. Amcasıyla ortak açtığı ve büyüttüğü Özdoyum Restoran’ın başında olan Nuri Erdoğan’ın köfte, piyaz, kabak tatlısı ve ayrandan oluşan mönüsü artık Türkiye’nin dört bir yanında tanınıyordu.
Nuri Erdoğan; bildiği herşeyi ustası Garip Usta’dan öğrenmişti. Akseki’de henüz 14 yaşında bir çırakken, 13 çeşit yemek yapıp on lira bahşiş alıyordu. Çevresindekiler onun maharetinden ziyade aldığı bahşişi konuşur olmuştu. O yıllarda hırslandı ve yüzünü daha iyiye çevirdi.
Bugün ulusal yayınlarda hakkında en çok konuşulan restoranlardan birinin kurucusu olan Nuri Erdoğan, hemen her gün restoranın çıkış kapısının oralarda bir yerlerde oturur, çıkanların yüzündeki ifadeyi kimselere hissettirmeden dikkatle izler.
Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulu’nca Beyaz Bayrak ödülüne layık görülen yıllardır süregelen hizmet ve lezzet kalitesini; İSO 9001, İSO 2000, TQCSI Kalite Sertifikası, TSE Uygunluk Belgesi ile tescil ettirmiş.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder